Band - Tachyon band - Tachyon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

TACHYON is een nieuw project van gitaar virtuoos Michael Siethoff (EXISES). Het is een volledig instrumentale band die Prog Rock, Jazz, Fusion en Metal met elkaar verenigt.
De optedens zijn een ware tour de force, speciaal voor liefhebbers van technische instrumentale virtuositeit!

De inspiratie bronnen zijn: Planet-X, Tribal Tech, Return to Forever, King Crimson, Frank Zappa en Allan Holdsworth.

De band bestaat uit de leden:

Michael Siethoff

Michael Siethoff

Oprichter van TACHYON en EXISES, componist, producer en geluidstechnicus.

Michael speelt al vanaf zeer jonge leeftijd gitaar. Als 13 jarige startte hij zijn eerste band genaamd EXISES die later uitgroeide tot een zeer succesvolle Prog. Metal band.  Na 20 jaar EXISES werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en muziekstijl. Michael startte in 2006 het TACHYON project.

Zijn muzikale invloeden zijn: Queen (beginperiode), Chick Corea, King Crimson, Al di Meola, Allan Holdsworth, Planet X, Tribal Tech, Randy Rhodes, Dream Theater, Queensr├┐che, Frank Zappa en Rush.

Tijl Vos

Tijl Vos

Tijl is als 6 jarige begonnen met drummen en heeft vanaf 16 jarige leeftijd in diverse bands gespeeld. De muziekstijlen waren Nederlandstalige popmuziek, Jazz Rock, Noord Afrikaanse muziek en Prog. Rock. Tussendoor heeft Tijl in vele coverbands gespeeld en was hij jarenlang te vinden op de jam sessie podia in Amsterdam. In 2012 kwam hij via Benno Spaans, met wie hij samen in de bands Rajah en Spinello heeft gespeeld, bij Tachyon terecht.

Zijn muzikale invloeden zijn: Metro fusion, Fates Warning, Dream Theater, Chick Corea, Dave Weckl en Dennis Chambers.

Benno Spaans

Benno Spaans

Als telg uit een muzikale familie bespeelde Benno vanaf zijn 8e tot zijn 15e jaar diverse koper blaasinstrumenten. Sinds zijn 18e speelt hij basgitaar en later in combinatie met keyboard. Er volgde een hele reeks van diverse bands en stijlen. In een aantal bands heeft hij al eerder samen gewerkt met Tijl en in 2012 stapten zij samen in Tachyon.

Zijn muzikale invloeden zijn: Rush, Toto, Haken, Dream Theater, Chic, Jaco Pastorius, Brothers Johnsson, Red Hot Chili Peppers, Ozric Tentacles, Saga en Massive Attack.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu